NOT KNOWN FACTS ABOUT ρεφλεξολογος αθηνα

Not known Facts About ρεφλεξολογος αθηνα

Not known Facts About ρεφλεξολογος αθηνα

Blog Article

Η σπονδυλική μας στήλη αποτελείται από διάφορους σπονδύλους. Κάθε σπόνδυλος διαθέτει μια οπή στο κέντρο του, το λεγόμενο "σπονδυλικό τρίμα". Επειδή οι σπόνδυλοι είναι ο ένας πάνω στον άλλο, οι οπές στοιχίζονται και κατ’ αυτόν τον τρόπο δημιουργούν τον νωτιαίο σωλήνα. Ο νωτιαίος σωλήνας προστατεύει τον νωτιαίο μυελό και όλα τα νεύρα τα οποία ξεκινούν από τον εγκέφαλο και καταλήγουν σε όλο το σώμα.

Η σκολίωση είναι μια πάθηση κατά την οποία η σπονδυλική στήλη εμφανίζει μια τρισδιάστατη παραμόρφωση. Πιο συγκεκριμένα, παρατηρείται μόνιμη πλάγια […]

Η επιστημονική έννοια της φυσιοθεραπείας αναφέρεται στη θεραπεία που δύναται να πραγματοποιηθεί με φυσικά μέσα, όπως με τη βοήθεια της ηλεκτρικής ενέργειας

Οι ενδείξεις της εφαρμογής της λαπαροσκόπησης στις κοιλιοκήλες είναι οι ίδιες για την τοποθέτηση πλέγματος με ανοικτή επέμβαση.

Εκμάθηση της σωστής στάσης σώματος και εκπαίδευση διατήρησης αυτής

Όταν υπάρχουν εμπόδια ή διαταραχές στη διέλευση των νευρικών ερεθισμάτων, τότε τα κύτταρα ή τα όργανα του σώματος δεν μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά, με αποτέλεσμα την έναρξη κάποιας δυσλειτουργίας που προδιαθέτει τον οργανισμό στην ασθένεια και τον πόνο.

Η άσκηση συνδέεται με χαμηλότερο κίνδυνο καρκίνου του προστάτη

Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;

Οι Χειροπράκτες έχουν επαρκή εκπαίδευση και εμπειρία, ώστε να μπορούν να κάνουν τις ανατάξεις και τους click here υπόλοιπους χειρισμούς ανώδυνα και με ασφάλεια. Σε πολλές περιπτώσεις χρειάζεται να προβούν και σε κάποιες μαλάξεις των μαλακών μορίων ή/και σε άλλες χαλαρωτικές τεχνικές, προκειμένου να χαλαρώσουν τυχόν μυϊκό σπασμό και να προετοιμάσουν έτσι την περιοχή να δεχτεί την ανάταξη πιο καλά.

Η σπονδυλική στένωση εμφανίζεται συχνότερα στην οσφύ (μέση) και στον αυχένα.

Η θεραπεία για τη σπονδυλική στένωση εξαρτάται από τη θέση της στένωσης και τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων.

Θα εκτιμήσει αν υπάρχουν κάποιες λειτουργικές – μηχανικές διαταραχές, που θα μπορούσαν να σχετίζονται με το πρόβλημα του ασθενούς, και στη συνέχεια θα προβεί στη διόρθωσή τους.

Έρευνα ανοίγει τον δρόμο για γονιδιακή θεραπεία της άνοιας και της νόσου του Πάρκινσον

Η απουσία κατευθυντήριων γραμμών, ειδικά για τις εκφυλιστικές παθήσεις, ο ανεξέλεγκτος κυρίως ιντερνετικός καταιγισμός με μη επιστημονικά τεκμηριωμένες τεχνικές καθώς και η απουσία ελέγχου όσο αφορά την ιατρική εκπαίδευση στη χώρα μας αποτελούν τους βασικούς λόγους της άσκοπης και συχνά επικίνδυνης ταλαιπωρίας στην οποία υποβάλλονται οι ασθενής με προβλήματα σπονδυλικής στήλης.

Report this page